12 maj 2019
14:15

Askeröds IF

Referat: IFK Malmö FK - Askeröds IF

Match mot IFK Malmö på stadion området i Malmö. Det är hela tiden nya erfarenheter för oss att komma in till storstan och möta lag från "stor klubbar" i Malmö. Många av våra motståndare har både två och tre lag och VI är med och fajtas i detta sällskap. Spännande, utmanande, lärorikt och kul.
Mot IFK började vi trevande och lite osäkert vilket gjorde att vi låg under med två mot noll. Men efterhand spottade vi upp oss och hade 2-1 i paus. 2.a perioden var det betydligt bättre och vi lyckades etablera ett stort tryck och ett bra spel också. Perioden vann vi med 2-0 men vi hade många fler chanser än så. Med lite flyt kunde vi gjort ett eller två till och då hade matchen varit stängd.
Våra motståndare etablerade kraft i periodpausen och kunde kvittera i början av tredje och det blev också slutresultatet. Med lite flyt hade vi stängt matchen i andra och med lite oflyt så hde de gjort ett segermål i sista
Bra moral, bra glöd och energi
Nu ska vi hitta tillbaka till vårt fina försvarsspel med vassa och effektiva omställningar. Vi tränar vidare och utvecklas vidare.